Elektrische deelauto: Louis

VOOR IEDEREEN WERKZAAM BINNEN DE GRUYTER FABRIEK

Met Louis is er een 100% elektrische deelauto beschikbaar voor iedereen werkzaam binnen De Gruyter Fabriek. De auto is  eenvoudig, flexibel, zonder abonnement en per uur te reserveren. De auto staat vooraan op het terrein geparkeerd op de laatste parkeerplaats bij de elektrische oplaadpunten (P3)

Louis (Renault Zoë) beschikt over een compleet voorzieningenniveau: onder andere climate control, navigatie en carkit (daarnaast betreft het een automaat, schakelen is niet nodig!).

Reserveren gaat snel en gemakkelijk via de WeGo Carscharing app, deze kan je downloaden via de App Store of Google Play. Met deze app kan je de auto reserveren, openen, starten en afsluiten. Een sleutel heb je niet nodig! 

Ieder bedrijf dat gevestigd is binnen De Gruyter Fabriek kan een account aanmaken. Per bedrijf kunnen alle medewerkers worden aangemeld. Je betaalt alleen wanneer je de auto daadwerkelijk gebruikt, geen vaste maandelijkse kosten!

TARIEVEN

  • Basis uurtarief: € 8,00/ uur
  • Maximaal tarief per kalenderdag: € 64,00 (bij minimaal 8 aaneengesloten gereserveerde uren)
  • Tussentijds verlengen reservering is mogelijk (mits beschikbaar)
  • Kosteloos annuleren tot 1 uur voorafgaand aan de reservering
  • Bij een annulering binnen 1 uur voorafgaand aan de reservering wordt 50% van het aantal gereserveerde uren in rekening gebracht
  • Wanneer de auto te laat wordt teruggebracht wordt er een bedrag van € 10,00 per 15 minuten in rekening gebracht
  • Bij een ‘no show’ zonder annulering wordt de volledige reservering in rekening gebracht
  • Facturatie vindt plaats via WeGo aan het bedrijf dat als huurder is gevestigd binnen De Gruyter Fabriek (berijders worden niet individueel gefactureerd).

ACCOUNT AANMAKEN
1. Installeer de WeGo Carsharing app (App Store of Google Play)
2. Stuur een mail naar deelauto@nvbim.nl en vraag om een activatielink;
3. Maak een zakelijk account aan door het invullen van je gegevens en je bankrekening (door hoofdhuurder van de BIM).
4. Indien gewenst kunnen nadat het account is aangemaakt meerdere berijders aan het account worden gekoppeld (stuur een mail met de betreffende mailadressen naar deelauto@nvbim.nl
5. Voor iedere berijder vindt eenmalig een rijbewijs controle plaats waarvoor € 1,00 in rekening wordt gebracht.
6. Na controle van je gegevens krijg je een bevestiging in de WeGo app en per e-mail. Vanaf nu kan je gebruik maken van de deelauto.

RESERVEREN
1. Reserveer de gewenste auto in de WeGo Carsharing app. Je krijgt meteen een bevestiging per e-mail.
2. Voordat je de auto in gebruik neemt controleer je de auto. Registreren van een vuile auto of schade doe je in de app, dit kan zelfs met foto’s.
3. Vergeet niet de stekker eruit te halen voordat je vertrekt! (op het dashboard, links onder het stuur zit een knop waarmee je de stekker van de auto kunt ontgrendelen. wanneer je de laadpas (onder de zonneklep) voor de laadpaal houdt wordt de stekker in de paal ontgrendeld).
4. De auto heeft een automaat met startknop, bij de melding ‘Ready’ (stand ‘D’) kan je rijden.
5. Via de app kan je de auto ’tussentijds afsluiten’ of ‘afsluiten en rit beëindigen’. De rit beëindigen kan alleen wanneer de auto weer terug is op De Gruyter Fabriek.

Terugkomst
1. Parkeer de auto op de vaste plaats op het terrein.
2. Maak de auto leeg en schoon (er is een prullenbak op de parkeerplaats aanwezig).
3. Stop de stekker in de auto en in de laadpaal, houdt vervolgens je laadpas voor de paal en leg de pas daarna terug in de auto (achter de zonneklep).
4. Sluit de auto af met de app (‘afsluiten en rit beëindigen’).