Een drukte van belang

In De Gruyter Fabriek is het een drukte van belang. Er wordt gewerkt natuurlijk. Zoals vroeger: hard en lang. Maar vooral ook anno nu: innovatief en inspirerend.

Het Snoepje van de Eeuw

We schrijven het jaar 1818: Piet de Gruyter opent in Den Bosch een paardengrutmolen: een bedrijf dat peulvruchten, granen en zaden verwerkt.

Creatieve hotspot

Dé plek voor creatieve ondernemers van Brabant. Ze bundelen hun kennis, hun kracht. Het resultaat? Producten en diensten met een ongekende diversiteit.

De Gruyter Fabriek werkt!

De Gruyter Fabriek: de grootste bundeling van creatieve ondernemers en kunstenaars in Brabant!

Het prachtige industriële, monumentale erfgoed (totaal 55.000 m2 waarvan de hedendaagse Gruyter Fabriek 35.000 m2 beslaat) biedt onderdak aan ruim 200 bedrijven. Dagelijks zijn er tussen de 1.000 en 1.250 mensen werkzaam.

Tot eind  jaren ’70 van de vorige eeuw was dit de locatie van grootgrutter De Gruyter. Vanaf de jaren dertig is hier een enorm fabriekscomplex gerealiseerd. Na de ondergang van het concern vestigden zich er vele kunstenaars en andere artistiekelingen. En precies dat zijn de grondleggers van het succes als ‘creatieve hotspot’ dat het gebouw nu is!

Kortom, het bruist weer volop op de plek waar ooit de grootste werkgever van ’s-Hertogenbosch gevestigd was.

 

een dag in de fabriek

 

OP ZOEK NAAR EEN RUIMTE BINNEN DE FABRIEK?

Neem contact met ons op om en vraag naar de mogelijkheden.

Landelijk Atelierweekend KUNST, AMBACHT & DESIGN

Landelijk Atelierweekend KUNST, AMBACHT & DESIGN

Het mag weer! Op zaterdag 26 en zondag 27 juni a.s. opent ook De Gruyter Fabriek haar deuren tijdens het Landelijk Atelierweekend. Tussen 12.00 en 18.00 uur staat de koffie klaar op het kunstplein (ingang N) waar je kunt genieten van het werk van vele kunstenaars en...

Lees meer
Start werkzaamheden kade

Start werkzaamheden kade

De werkzaamheden aan de kade bij De Gruyter Fabriek zijn gestart. Wegens de leeftijd van de constructie heeft de eigenaar (gemeente 's-Hertogenbosch) besloten een gedeelte af te breken. Hier wordt een bloemmengsel ingezaaid wat zorgt voor een prachtig groen en vrolijk...

Lees meer
Gruyter-Walk

Gruyter-Walk

Vandaag is de Gruyter-Walk geïntroduceerd, een initiatief van de verschillende kunstenaars binnen De Gruyter Fabriek, in samenwerking met de Kunstacademie Den Bosch. https://www.youtube.com/watch?v=wtz5B7ylztg&feature=youtu.be Het betreft een uitnodiging om eens...

Lees meer
Zakelijk speeddaten 14 februari

Zakelijk speeddaten 14 februari

Vraag jij je ook af wat er aan de overkant van de gang gebeurt? Wie lopen er rond? Wat creëren ze, wat bieden ze aan en waar zijn ze goed in? Maar ook: kan ik iets betekenen voor ze? Zijn er samenwerkingen mogelijk en hoe kunnen we elkaar versterken? Kom daten om het...

Lees meer

Alle ruimte voor een goed gesprek!
.
#degruyterfabriek #letstalk #ontmoeten #vergaderen #hardopdenken #1020 #blablabla
...

27 0

Nog een hekwerkje hier en daar en de deuren van de Kiet kunnen weer open!

De stof is opgetrokken en buiten de schreeuwende meeuwen is er geen herrie meer waar te nemen. Na maanden hard werken in opdracht van @gemeenteshertogenbosch worden de werkzaamheden naar verwachting eind volgende week afgerond. Het resultaat is een sfeervolle, intieme én veilige kade als gezellig terras direct voor de deur van de Kiet.

Kortom, klaar voor de zomervakantie ☀️🍹

Ps: in de staart bleek nog een kleine verrassing verscholen. Daarover later meer….
.
#degruyterfabriek #kietvanpiet #kade #ontmoeten #relaxen #creatievehotspotdenbosch #gemeenteshertogenbosch #vissersploegmakers #batecbetonrenovatie #qwinq #ocs
...

86 12

Ook de deuren van De Gruyter Fabriek zijn geopend. Welkom!

• LANDELIJK ATELIERWEEKEND
• VANDAAG EN MORGEN (26, 27 juni)
• 12.00 - 18.00 uur
• VEEMARKTKADE 8 DEN BOSCH
• INGANG N (achterzijde gebouw)
• PARKEREN KAN OP P4
• GRATIS TOEGANG
.
#degruyterfabriek #landelijkatelierweekend #dekoffiestaatklaar
...

12 0

De Brandloyalty Vestingloop. Dit jaar anders dan anders. In juni kan je iedere dag!! de verschillende routes lopen.

VRIJDAGMIDDAG 11 JUNI gaan we als Gruyterfabriek samen met de @dejamfabriek een rondje rennen. Loop je mee? (stuur ons een dm)

#Repost @de_grasso
・・・
Als sponsor van de Brandloyalty @vestingloop @gemeenteshertogenbosch zijn wij ook dit jaar weer van de partij! Communities van @bim_denbosch: @dejamfabriek @degruyterfabriek en @data_delta sluiten ook aan.
.
#degruyterfabriek #gruyterfabriek #jamfabriek #degrasso #datadelta #vestingloop #bimdenbosch #runbimrun
...

21 0

WAAR VINDT U ONS?

Veemarktkade 8

Veemarktkade 8
5222 AE ‘s-Hertogenbosch