Zaterdag 4 juni vindt opnieuw de Kunst & Design route plaats in De Gruyter Fabriek. Kunstenaars, vormgevers en creatieve ondernemers zetten hun deuren open van 10:00 – 18:00 uur. De Kunst & Design route is voor jong en oud, en er wordt meer dan alleen kunst geëxposeerd. Dit evenement verbindt kunstenaars en ondernemers en laat aan een groot publiek zien wat De Gruyter Fabriek te bieden heeft. Creativiteit in de breedste zin van het woord, precies wat De Gruyter Fabriek uniek maakt in de regio.

Na een succesvolle eerste editie van de Kunst en Design route hebben initiatiefnemers Cecil Kemperink (beeldend kunstenaar en docent) en Yvette van Eijndhoven (ontwerpster Bags by Yvette) besloten er een vervolg aan te geven.

Yvette van Eijndhoven: “De eerste editie was voor mij een succes doordat we een goede opkomst hadden en er een inspirerende en gezellige sfeer hing.”

Deze ondernemers zetten zaterdag 4 juni hun deuren open in De Gruyter Fabriek:
Cor Unum, Gert de Mulder, Laura Hoek, Mozaiekgedenkstenen, Alex de Witte, Christine Jetten, Marja Sterck, Lonkt, Bags by Yvett, Irma Bulkens, Leonie Verbrugge, Cecil Kemperink, Vera van Almen, Karin Schreppers, Brian Coutinho, Dineke van Oosten, De Beeldenbouwers, Jolanda Moolenaar, Mark Robert Peters, Tonone.
Ook zijn er gast exposanten: beelden kunstenaar Marieke Peters laat werk zien en ook schoenontwerper Chris van den Elzen! Loek Maas laat ons genieten van zijn muziek; live uitgevoerd.

Cecil Kemperink: “Ik blijf het bijzonder vinden om het atelier of de studio te bezoeken van een kunstenaar/vormgever; de inspiratie te voelen, kleine tekeningetjes op de wand, ambacht, materialen en vormgeving; alles geeft elkaar de hand”.