bimvastgoedlogoInspirerend industrieel erfgoed zoekt een creatieve ondernemer om samen een mooie toekomst tegemoet te gaan. Lange werkdagen geen bezwaar.

Nee, de BIM (Bossche Investerings Maatschappij) is niet echt contactadvertenties gaan plaatsen toen in 2008 de renovatie van De Gruyter Fabriek begon. Maar de zoektocht naar nieuwe huurders had wel verdraaid veel weg van een love-affair. Zo wist de BIM precies aan welke criteria eventuele kandidaten moest voldoen: ze zocht uitsluitend creatieve types, die innovatief en inspirerend werk wilden leveren.

Inmiddels is het 2013; het industriële erfgoed van levensmiddelenproducent De Gruyter in Den Bosch is fors gerenoveerd en getransformeerd. Het is een bruisend centrum waar ruim 140 creatieve en culturele ondernemers gehuisvest zijn en ruim 800 mensen werken. Het complex is met 55.000 m² één van de grootste bedrijfsverzamelgebouwen van Nederland.

De BIM heeft De Gruyter Fabriek met liefde behandeld: de sfeer en het karakter zijn behouden en dat maakt elke werkplek er inspirerend. Maar de toegankelijkheid en bruikbaarheid zijn sterk vergroot en de voorzieningen en faciliteiten zijn aangepast aan het heden en de toekomst.

Grote en kleine bedrijven bedenken, ontwikkelen en ontmoeten in De Gruyter Fabriek in Den Bosch. Door het selectiecriterium van creatieve en/of makende industrie is De Gruyter Fabriek een heuse broedplaats geworden waar kruisbestuiving en samenwerking belangrijk en kenmerkend zijn.

De Gruyter Fabriek heeft alle ruimte. Niet alleen ruimte om je te vestigen, maar ook ruimte om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Ruimte voor creativiteit, toekomstplannen en community. Ruimte waar nieuwe ideeën ontstaan en samen met elkaar concreet kunnen worden gemaakt. En dat is nou precies waar het de BIM om gaat: ondernemers samen brengen en ondernemen mogelijk maken.